Specialisten

Inspirada Interior Design:
samen ontwerpen we jouw persoonlijke huis

“Het allerbelangrijkst vind ik dat een interieur de persoonlijkheid van de bewoner(s) weerspiegelt. Het moet jouw persoonlijke huis zijn, waarin je je thuis voelt en je je optimaal kunt ontspannen. Met meubels, kleuren en accessoires die aansluiten bij jouw leefstijl en voorkeuren. En natuurlijk moet het aanvoelen als een natuurlijk geheel, waarin alle puzzelstukjes op hun plaats zijn gevallen.”

Zo kijkt Lorijn Barbas van Inspirada Interior Design naar het ideale interieur. Als professioneel interieurontwerper wil zij dat resultaat in samenspraak met de klant bereiken door te sparren, te informeren en dóór te vragen. “Zo komen we uit op een persoonlijk interieur, dat er niet uitziet als een showroom en niet lijkt op dat van de buren. Maar dat aansluit bij je smaakvoorkeuren en de manieren waarop je de ruimte wilt gebruiken.”De bedrijfsnaam Inspirada geeft het al weer: Lorijn wil inspireren, met een doordachte indeling, onderbouwd kleur- en stijladvies, een lichtplan of een complete make-over van het interieur. Haar website biedt een keuze aan pakketten met meer of minder maatwerk-advies. “Die pakketten zijn een richtlijn, om mensen een indruk te geven van de mogelijkheden”, zegt ze. “Het eerste contact verloopt via een – doorgaans telefonisch – intake-gesprek waarin we je wensen en het budget op elkaar afstemmen. Dat resulteert in een uitgebreidere eerste kennismaking en een offerte op maat.”

Een ontwerp dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt

Voor een interieurontwerper heeft Lorijn een opmerkelijke achtergrond: ze volgde een studie psychologie en werkte als marktonderzoeker van diverse kwaliteitsmerken. “Maar mijn passie voor interieurvormgeving bestond altijd al. Als kind veranderde ik regelmatig het interieur van mijn kamer door te schuiven met bed en bureau. En in mijn studententijd experimenteerde ik met kleuren en kunstwerken.” Ze volgde een aanvullende studie aan de NIA Academie, de interieur- en styling-opleiding. “Door mijn achtergrond in de psychologie ken ik de kracht van emotie op impulsaankopen. Je hebt net een nieuw huis gekocht en koopt nieuwe spullen zonder na te denken over het totaalplaatje. Maar dat totaalplaatje moet je als eerste vaststellen en daar help ik je bij. Je voorkomt miskopen en werkt stapsgewijs toe naar een persoonlijk ontwerp, een huis dat echt bij je past en waar je trots op bent.”Zowel bij nieuwbouw als een verhuizing is het raadzaam om in en vroeg stadium een interieurstyliste in te schakelen. Lorijn: “Vooral bij nieuwbouwwoningen moet je al heel snel cruciale keuzes maken voor de ruwbouw en meerwerkopties. De indeling van de keuken en de badkamer worden al vroeg bepaald. Of als bijvoorbeeld de bouwbegeleider informeert waar de contactpunten voor de verlichting moeten komen is het handig al een indelingsplan te hebben. Dat zijn belangrijke beslissingen, omdat met name een lichtplan heel bepalend is voor de sfeer in een ruimte. Dan heb je iemand nodig met kennis van zaken, die het overzicht bewaart.”

Zij kijkt onder meer naar de architectuur van het huis: “Sommige aspecten kun je met slimme oplossingen accentueren of juist verhullen. Vooral met kleur en licht kun je veel bereiken. Je kunt er een gevoel mee weergeven waar je blij van wordt. Ik laat me vaak inspireren door de natuur: de kleuren van de winter voelen heel anders aan dan die van de zomer. Wil je het effect bereiken van een zomers strand, met heldere kleuren, of juist gefilterd licht zoals in een bos? Het heeft allemaal invloed op het eindresultaat. Ik probeer je voorkeuren te achterhalen aan de hand van foto’s die ik verzamel uit bijvoorbeeld natuurtijdschriften en laat je zien aan de hand van kleurenstalen en materialen hoe je hiermee een interieur maakt. Daarnaast houd ik ook rekening met je persoonlijkheid en karakter. Als je niet van opruimen houdt, is een open keuken niet zo’n goed idee.”

Van strippenkaart tot totaal ontwerp

Ieder interieur is maatwerk. Aan de hand van de verschillende pakketten bepaal jij hoeveel advies jij en je huis nodig hebben. Tot de mogelijkheden behoren een Interieuradvies aan huis (drie uur bij je thuis sparren over je interieur), Basis op Maat (een kort een krachtig advies over indeling, sfeer en kleurgebruik), Visueel op Maat (compleet interieuradvies laat verschillende mogelijkheden van een ruimte zien), een lichtadvies (waarmee een elektricien direct aan de slag kan), of een Alles is Mogelijk-advies (meer of juist minder advies dan in de standaardpakketten). Populair is ook de online strippenkaart van Inspirada: een mogelijkheid om stapsgewijs en over een langere periode adviezen aan te vragen.

Inspirada Interior Design is lid van BNS Crisp. “Dat is de beroepsvereniging en professionele belangenbehartiger van interieurstylisten in Nederland. De aangesloten stylisten zien hun werk niet als een uit de hand gelopen hobby, maar als erkend beroep. Het lidmaatschap geeft aan dat je professioneel werkt en via opleidingen, trainingen en workshops je kennis op peil houdt en vergroot.”


Lorijn Barbas
Inspirada Interior Design
T 06 247 543 74
info@inspirada-interiordesign.nl
www.inspirada-interiordesign.nl
Instagram: Lorijn_inspirada
Facebook: Inspirada.Interior.Design

Wie meer wil weten over de mogelijkheden van Inspirada, kan vrijblijvend een oriënterend kennismakingsgesprek van een half uur aanvragen via de website of via de button hieronder.